fredag 22. mars 2013

Kongsberg videregående skole - Praksis i skolen

Kongsberg videregående skole - Praksis i skolen

Praksis i skolen

Line Torsholt og Mari Botner Nilsen i 3 IDA er fulle av erfaringer etter en uke som lærere i kroppsøving ved Jondalen skole.
Hvert år praktiserer idrettselevene i Vg3 en uke som lærere i kroppsøving. De får kjenne på kroppen hvordan en kroppsøvingstime planlegges, gjennomføres og evalueres. Til å utføre jobben har de fått innføring av sine faglærere. Det brukes særskilte skjema til både planlegging og evaluering.



BALLSPILL: Elevene ved Jondalen skole lytter til instruksjon fra Mari Botner Nilsen.

"Jeg har lært mye," konstaterer Mari siste dagen i praksisuka. "Elevene er så mangfoldige i forhold til våre egne klasser. Jeg er overrasket over hvor mange som klarer de aktivitetene vi har planlagt, forteller hun."

"Litt sjokk og veldig gøy," er uttrykk Line bruker for å fortelle om sine erfaringer. "Da vi hadde tre timer med 25 elever på mellomtrinnet, var det utfordrende å holde alle i aktivitet så mye som mulig," smiler hun.

"Jentene har skjønt hvordan faget arter seg," konkluderer faglærer i treningsledelse, Jorid Kongsgård fornøyd. Hun besøker, observerer og veileder elevene sine denne fredagen.

Ballkontroll stod på planen for 1. og 2. klasse. For denne aldersgruppen handler det om grunnleggende bevegelser av store muskelgrupper. Mari og Line har lagt opp til stafetter. For å varme opp, leker elevene "lenkesisten". Iveren er stor, og støynivået til tider høyt. Det er Line og Mari tydeligvis blitt vant til.


VEILEDNING: Etter skoletimen snakker Mari og Line med faglærer Jorid Kongsgård om hvordan timen har forløpt.

Rektor Elisabeth Didriksen er svært fornøyd med praksiselevene fra Kongsberg videregående skole.
"Dette praksisbesøket har vært en positiv erfaring. Jentene inspirerer de ansatte med sine nye innfallsvinkler. Et høydepunkt var uten tvil da elevene fremførte dans for utdanningssjefen utenfor skolen, idet han kom på besøk. Det var stas. Dette vil vi gjerne samarbeide mer om," forteller hun fornøyd.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar