lørdag 20. april 2013

Dødsangst i Kjuttaviga Hallvard Holmen (38) får stadig sverdet på strupen. Kaptein Sabeltann truer nemlig landkrabben på livet.


Dødsangst i Kjuttaviga

Hallvard Holmen (38) får stadig sverdet på strupen. Kaptein Sabeltann truer nemlig landkrabben på livet.
Stine Skipnes
 
 
Publisert 21.07.2004 kl 22:00 Oppdatert 06.12.2011 kl 22:04
Hver eneste kveld klokka 23 smeller det i Dyreparken i Kristiansand. Da kommer Den Sorte Dame seilende inn Kjuttaviga. Kaptein Sabeltann jakter på Grusomme Gabriels skatt, og det er skikkelig skummelt. Både for små sabeltanner på tribunen og for Røde Ruben.

Fektekamp

– Røde Ruben er en forhenværende sjømann som forelsket seg i tanta Bassa (Siw Anita Andersen) og maten hennes, forteller Hallvard Holmen om rollefiguren sin. Når kaptein Sabeltann kommer på besøk går det hett for seg, med fektekamp og spennende scener.
– Røde Ruben trues til og med på livet, røper Holmen som ble headhuntet til rollen av manusforfatter og komponist Terje Formoe. Men Røde Ruben er ingen nordlending.
– Settingen var allerede lagt da jeg overtok rollen som Røde Ruben, begrunner Holmen som altså deltar på kaptein Sabeltanns jubileumsforestilling – den 15. oppsettinga i rekken.
– Barneteater er kjempeartig, man får umiddelbar respons og ungene gir klart uttrykk for hva de mener. Noen synes nok Kaptein Sabeltann blir litt skummel, men det er tydelig at publikum har gledet seg til å komme. Det er skikkelig kult med 2300 elleville publikummere hver kveld, sier Holmen. 9. juli var det premiere på Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels Skatt, og alle billettene er utsolgt fram til siste forestilling 2. august.

Velfjordrevy

Hallvard Holmen er fra Mosjøen, men reiste fra byen midt på 80-tallet for å gå på Romerike folkehøgskole og seinere Statens teaterhøgskole. Han har livnært seg som skuespiller siden 1991. 11. september er det premiere på Berthold Brechts «Den kaukasiske knytingen» på Det Norske Teatret» i Oslo, og da står Holmen på rollelista.
Vanligvis er han hjemme på Helgeland hvert år. Sammen med kona Iren Reppen pleier han å være instruktør på Velfjordrevyen, men det lar seg ikke kombinere med sommerjobb i Kjuttaviga.
– Revyen har premiere på fredag, så jeg skulle gjerne vært der, sier Holmen og sender masse lykkønskninger til revygjengen og deres nye instruktør. Istedenfor ferie på Helgeland, blir det altså Røde Ruben kombinert med ferie på Sørlandet.
– Vi begynte øvingen 25. juni og hadde 14 dager intensiv jobbing.
Det er fryktelig dårlig tid, men det gikk bra, sier Holmen – som nyter strandlivet mens han lader opp til kveldens forestilling med Kaptein Sabeltann, Langemann, Pysa Pirat og de andre sjørøverne.
...
TRUES PÅ LIVET: Kaptein Sabeltann (Svein Roger Karlsen) er ikke nådig i sitt møte med landkrabbene. Røde Ruben (Hallvard Holmen) får sverdet på strupen.(Bilder: Stine Skipnes)
...
FORELSKET: Tante Bassa (Siw Anita Andersen) og Røde Ruben (Hallvard Holmen) er to av skuespillerne som trollbinder publikum med sang, musikk og teater.
...
SKATT: Ankeret var av gull, men Kaptein Sabeltann oppdaget ikke skatten i strandkanten. Pinky (Ole Alfsen), Røde Ruben (Hallvard Holmen), Sunniva (Nina Lund Feste) og tanta Bassa (Siw Anita Andersen) fryder seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar