Feiret. Erik Mabro ble feiret med kake etter å ha tatt gull, bronse og en fjerdeplass i Special Olympics i Alaska. Foto: Sven-Erik Røed

Medaljevinner feiret med kake

Etter gull, bronse og fjerdeplass fra Special Olympics ble Erik Mabro feiret av klassekameratene. Neste år blir 16-åringen den første psykisk utviklingshemmede på idrettslinjen på Kongsberg VGS.
Special Olympics er en verdensomspennende konkurranse for psykisk utviklingshemmede og fant sted i Alaska. Erik Mabro fra Skotselv, som yngste deltaker i den norske troppen, konkurrerte i snøbrett. Etter imponerende innsats i mesterskapet gjorde klassekameratene i 10. klasse på Skotselv skole stas på han med sjokoladekake, is og champagnebrus. Hovedpersonen selv avslører at han også har fått mye ekstra oppmerksomhet hjemme etter hjemkomsten. Så er da gull i super-G, bronse i storslalåm og fjerdeplass i slalåm prestasjoner Mabro kan være stolt av.
- Det var gøy å være med, og jeg er veldig fornøyd med resultatene, forteller han, fremdeles litt døgnvill etter å ha kommet hjem til Norge dagen før. Spesielt imponerende er resultatene tatt i betraktning at han bare har drevet med snøbrett i rundt ett år, før det kjørte han slalåm. Tre snøbrettreninger i uken på Kongsberg har tydeligvis gitt resultater.
- Jeg har ikke vært med i snøbrettkonkurranse før, så jeg var litt spent, røper 16-åringen som dro helt til Alaska for å debutere. Før en så lang tur var det viktig med gode forberedelser. Engelsken ble finpusset sammen med klassestyrer Brit Kaasa, og bagasjen ble nøye planlagt. Dessuten laget Mabro en egen bok om staten for å lære mer om reisemålet sitt.
Til neste år blir det idrettsgymnas på Kongsberg for det lovende idrettstalentet. I tillegg til snøbrettkjøring om vinteren, spiller han fotball om sommeren, så det er tydelig at han vil være i sitt rette element på en idrettslinje.
- Det var egentlig mutter'n eller fatter'n som valgte det, forklarer Mabro, men han innrømmer det var et godt valg. Siden skolen ligger rett ved alpinanlegget, håper han på å få mye tid i bakken. På tross av gode resultater og valget av skole, vil ikke unggutten innrømme at han har store ambisjoner.
- Jeg vet ikke helt jeg, hevder han og trekker på skuldrene. Mabro vil bli den første funksjonshemmede eleven på Kongsberg Videregående Skole.
- Erik vil få et helt spesielt opplegg. Skolen har vært veldig positive og vil legge alt til rette for han, uttaler klassestyrer Kaasa.
 
1

kommentar

Du får varsler på stjernamabron@live.no(endre)
Erik Stjerna Mabro